skyscraper

Om oss

Affärsstrategerna är ett riskkapitalbolag grundat 1988. Vår webbplats vänder sig till entreprenörer, uppfinnare och olika intressenter på kapitalmarknaden och fungerar som nyhetskanal med information om oss och våra portföljbolag. Välkommen in och bekanta dig med oss!

Claes Göran Fridh,
VD och Investment Manager i Affärsstrategerna

Historia

Claes-Göran Fridh startade Affärsstrategerna redan 1988 och företaget tillhör därmed ett av de första riskkapitalbolagen i Sverige. Sedan dess har investeringar gjorts i ett 50-tal bolag inom Life Science, IT och Wireless. År 1998 noterades Affärsstrategerna på OM Stockholmsbörsens O-lista i samband med en större emission om 99 miljoner. Affärsstrategerna stödjer de företag de investerar i på flera sätt utifrån bolagets unika behov. I normalfallet arbetar Affärsstrategerna aktivt med att utveckla bolaget under 3-5 år för att när tiden är mogen realisera innehavet genom en börsnotering eller en industriell försäljning.

Vad vi gjort

Genom åren har Affärsstrategerna kunnat visa upp ett gediget resultat av industriella försäljningar och börsnoteringar. Exempel på börsnoteringar är Optosof (Mogul), Fingerprint Cards, Megacon, Artimplant, Artema Medical och RaySearch Laboratories. Försäljningen av Wireless Solutions till Allgon är ett exempel på en större industriell försäljning.

I slutet av år 2001 förvärvades InnovationsMäklarna AB, ett riskkapitalbolag med samma investeringsfokus som Affärsstrategerna. I början av 2004 förvärvades Photometric AB, ett marknadsledande bolag inom skolfotografering.

Portfölj

LÅT OSS JOBBA TILLSAMMANS

Vi får bolagen att växa och generera långsiktigt värde.

KONTAKTA OSS