Project Description

Om Naty

Naty utvecklar och marknadsför ett egenut­vecklat koncept för miljöanpassade hygienprodukter, bland annat blöjor, våtservetter och ett antal närbesläktade artiklar. Natys produkter marknadsförs under det huvudsakliga varumärket Nature Baby Care.

VI TRIVS MED UTMANANDE PROJEKT.

DE PRODUCERAR STÖRRE BELÖNINGAR I SLUTÄNDAN.

Har du ett case som du vill att vi ska titta på?

KONTAKTA OSS

Verksamhet

Den grundläggande innovation som är basen för Naty är en patentskyddad uppfinning som något förenklat består av ett kanalsystem som gör att urin eller annan vätska fördelas över absorptionsytan. Den egenskapen medför att risken för läckage minimeras och att produkterna kan göras tunna och ergonomiska.
Natys patenterade tillverkningsprocess säkerställer dessutom att produkterna tillverkas rationellt och med ett minimalt behov av kemikalier. De plaster som används i produkterna framställs exempelvis av förnyelsebar och nedbrytbar majsfilm, inte av fossilbaserade plaster, som utgör en ändlig resurs och dessutom ofta ger en stor negativ miljöpåverkan vid utvinning. I Sverige säljs enligt Natys bedömning cirka 500 miljoner barnblöjor och 150 miljoner inkontinensblöjor per år. Detta innebär att den totala marknaden i Sverige uppgår till cirka 1,5 miljarder kronor. Den totala blöjmarknaden i världen uppgår till cirka 40 miljarder per år.

0
Köptes år
0
Såldes år

Marknad

Natys marknadsföring och försäljning har hittills fokuserats främst på den brittiska marknaden. Där finns det en stor miljömedvetenhet och ett omfattande segment av konsumenter som är beredda att betala ett något högre pris för en miljövänlig och ergonomisk produkt. Produktserierna säljs i dagsläget av de ledande dagligvaruhandlarna Sainsbury, Waitrose och Boots som sammantaget dominerar den engelska dagligvaruhandeln. Gradvis breddas Natys försäljning till dagligvarukedjor och detaljister även i andra länder. Natys främsta konkurrenter är de dominerande spelarna Procter & Gamble och Kimberly Clark.

LÅT OSS JOBBA TILLSAMMANS

Vi får bolagen att växa och generera långsiktigt värde.

KONTAKTA OSS